Български
English
Руский
Португалия - една южна приказка
Португалия - една южна приказка
Пътуване със самолет и автобус
Лисабон – Кашкайш – Кабо да Рока - Синтра - Фатима - Назаре -
Баталя - Авейро - Порто - Амаранте – Гимарайш – Брага - Коимбра
Дата: 19.10.2017 г.
8 дни / 7 нощувки
Цена: 1085 Евро
             2125 лв.
 
Цената е на човек в двойна стая и включва:
 
-  пътуване с авиокомпания „България ер”;
-  летищни такси;
-  автобусен транспорт по програмата;
-  4 нощувки в стаи по двама със закуски в хотел HF Fenix Urban 4* в Лисабон;
-  3 нощувки в стаи по двама със закуски в хотел HF Ipanema Porto 4* в Порто;
    www.hfhotels.com
-  екскурзиите, включени в програмата;
-  медицинска застраховка със застрахователно покритие 10 000 евро;

Цената не включва:
- доплащане за единична стая - 340 Евро
- разходи от личен характер;
- входни такси за посещаваните обекти.

 
ПРОГРАМА
19.10.2017 г. 
Сборен пункт на Летище София, Терминал 2 - Заминаващи в 19.00 ч., където ще има наш представител . Тръгване от терминал 2 на летище София с директен полет на „България ер” в 20.50 ч. Пристигане в Лисабон в 23.00 ч. Посрещане на групата, трансфер до летището и настаняване в хотел. Нощувка.
 
20.10.2017 г. 
Лисабон
Закуска. Следва панорамна обиколка на града, включваща: парка „Едуардо VІІ, булевард Либердаде, площад Росио, кулата Белем и манастира Жеронимуш. По желание посещение на двореца „Ажуда“. Пешеходна разходка из стария град. Нощувка в Лисабон.
 
21.10.2017 г.
Лисабон – Кашкайш – Кабо да Рока
Закуска. Следва екскурзия до Кабо да Рока – най-западната точка на Европа. Посещение на Националния дворец „Келуз“, разположен между Кашкайш и Лисабон. Връщане в Лисабон. Нощувка.
 
22.10.2017 г.
Лисабон - Синтра:
Закуска . Следва еднодневна екскурзия до Синтра. Посещение на националния дворец „Пена”, двореца на маврите, двореца Кинта Регалейра. Връщане в Лисабон. По желание фолклорно заведение (Фадо). Нощувка.
 
23.10.2017 г.
Фатима - Назаре - Баталя - Авейро - Порто:
Закуска . Следва посещение на Фатима и Назаре, едни от най-посещаваните поклоннически места в Европа, свързано с чудотворното появяване на Света Богородица на трите овчарчета и нейните предсказания за света. Следваща спирка е манастирът на доминиканците в Баталя, построен в чест на победата на португалците над кастилците през 1385 г. Разглеждане на Авейро, известен още като „малката Венеция”. Пристигане в Порто. Нощувка.
 
24.10.20017 г.
Порто:
Закуска .Следва панорамна обиколка на Порто, включваща: разходка из историческия център на града, моста Дон Луиш І Рибейра, посещение на винарска изба с дегустация на вино. По желание разходка с корабче по река Дуоро. Нощувка.
 
25.10.20017 г.
Порто – Амаранте – Гимарайш – Брага - Порто
Закуска . Следва екскурзия до Амаранте, разположен на поречието на река Тамега, на 56 км източно от Порто. В Амаранте се намира впечатляващ мост, който има важно историческо значение за града. През 1809 г. там се е разиграла драматична сцена на обсада на Амаранте от французите. Интересна е църквата Сао Гонсало, която датира от 1540 г. Тук се съхраняват и мощите на Сао Гонсало, светец, роден в Амаранте в края на XII век и  известен с изцелителните чудеса, които е сътворявал. Следваща спирка - Гимарайш, наричан "люлката на португалската нация", тъй като тук е родното място на първия португалски крал Алфонсо I. Разположен в подножието на няколко планини, градът е съхранил средновековната си атмосфера. Нощувка в Порто.
 
26.10.20017 г. 
Порто – Коимбра  – Лисабон - София:
Закуска. В 9.00 ч. тръгваме за Лисабон със спирка в Коимбра - най-стария университетски град, известен с библиотеката си и музикалните традиции. Продължаваме за Лисабон с посещение на „Парка на нациите” и възможност за посещение на най-големия в Европа Океанариум. Трансфер до летището и отпътуване за София в 0.05 ч. 

 
Заявка за почивка
Име *
   
Телефон
Е-майл
Дата
Брой възрастни
Брой деца до 12г.
Брой стаи
  Единични стаи
 
  Двойни стаи
 
  Апартаменти
Начин на плащане
Допълнителна информация
Всички права запазени © PLOVDIVTOUR 2013